30 april 2012

Cheers dude

Deltar i en utmaning hos Mias Mix med dessa kort till mina tvillingsvågrar.


 Använde mina nya Kenny K stämpel "cheers dude". Försökte att få den ena åt motsatt håll men det var så svårt. Blev jättesuddigt, får bli såhär istället.


 Har en låda med utstansade bokstäver och valde att ha lite olika typsnitt. Tycker det blev läckert att blanda stort och smått.


 Insidan av kortet.


 En tropical swirl från cheery lynn som fått lite bling på sig.


Och till sist min "handgjort av" stämpel.

Lillblomman skissar

 Detta kort blir mitt Aprilbidrag till Lillblomman skissar. Ett glatt 5 års grattiskort till mitt kusinbarn Cornelia. Min nya stämpel från Bildmålarnas "små bevingade vänner", målad med distressrefiller.

Det syns dåligt på kortet men blommorna har fått glitterstickles. Likaså "år", där syns de lite bättre.


Insidan av kortet med ett fyrkantigt vitt papper för att bryta alla cirklar.

Förvaring av bokstäver

Nu har jag äntligen en egen stansmaskin, men jag är lite snål med att köpa olika bokstavsdies. Har bara ett typsnitt. Men min svärmor och svägerska som jag brukar pyssla hos har desto fler. Så när jag är där brukar jag passa på att ta massa spillpapper och stansa ut bokstäver. Har nu ett bra sätt att förvara dem tycker jag. Lätt att hitta och lagom stora för alla bokstäver.

tändstickor
 Har gjort en liten byrå av tändsticksaskar. Limmar ihop paketetbredvid och på varandra.
Till sidorna har jag använt cornflakespaket som jag dekorerat med ett fint papper


 Tryckte ut ett hål mitt i varje ask. Limmade fast ett band så det blir lätt att dra ut asken.


I dem får bokstäverna bra plats, och det får plats många. Då jag skrivit på varje låda vad de innehåller är det lätt att hålla ordning på alla.

23 april 2012

Välkommen till världen

En före detta kollega har blivit far och självklart måste jag skicka ett kort till honom.

Använde stämplar från stämpelkällan. Alla mönstrade papper från BoBunny.
Kantstansen är en ny (för mig) från Marta Stewart.

 Kom på att jag skulle ha tagit en bild på insidan innan jag skrev. Därav den vita fyrkanten efter sudden. Hela det pappret är egentligen i samma färg, och mycket vitare än vad som syns på bilden.

Min personliga stämpel måste såklart finnas med.

22 april 2012

Grattiskort

Ett grattiskort jag gjorde på en pysselkväll hos en kollega. Glömt lägga upp den. Blev nöjd med snöret men annars blev den lite för puttinuttig. Embossingen ville inte heller vara min vän denna kväll och man ser inte så bra vad det står på stämpeln. Men men oavsett resultatet så är det ju såå kul att pyssla!


Plånbokskort

Såg så många fina plånbokskort på några olika bloggar och tänkte att det var en rolig idé när jag skulle göra ett 65års kort och ge semesterpengar i present.

plånbok
 Ville ha en ganska enkel plånbok. Ett grattis och sömmar fick pryda framsidan.

 Ålder, namn och några blommor på insidan. Blommorna var vita från början, gillar dem för då kan man göra i vilken färg man vill utan att behöva köpa alla nyanser.

semesterpengar
  Plats för en hälsning under flärpen. I "fickorna" har jag lagt pengar. Såg att folk lagt tags, biljetter eller annat där. Presentkort skulle också passa.

 Baksidan med lite reklam :) Ny stämpel köpt av Sofia/Jozie

19 april 2012

Skaparlust

Jag känner nog mest skaparlust när jag får nya saker :) Idag kom min beställning på stämlpar från Kenny K, distresser, aquabrush och stämpeldyna. Var också en snabbis i Farsta och köpte akvarellpapper.
Nu ska de målas och fixas.

Välkommen till världen

En kollega har blivit mamma och jag ville såklart göra ett kort.
Använde många saker som jag köpte på göteborgsmässan.

(Ursäkta den dåliga bildkvalitet, nån dag ska jag lära mig ta kort)
nyfödd

bebis
Både bäbisen och välkommen till världen stämplarna köpte jag från stämpelkällan på mässan. På mässan införskaffades också Diesen från Nellie´s och swirl diesen. A, bara för jag inte såg så bra på bilden så höll jag på glömma... En silvrig stickles fick följa med hem.

13 april 2012

Chokladkaka



Här är en chokladkaka min kollega fick på födelsedagen. Har embossat tagsen med mitt nya embossingpulver "vintage"

5 april 2012

Vänskap får själen att blomstra




Ytterligare ett kort från pysselhelgen. Blev väldigt nöjd. Gillar bruna toner. Blir ofta det. Eller rosa. Denna magnoliastämpel är också färglagd med distresser. 
Använde min nya pärlfloss och tyckte de blev hur bra som helst.

3 april 2012

Dopklänning


Har sett så många fina dopkort som ser ut som klänningar så jag tänkte också ge mig på att göra en. Hittade en mall som jag slrev ut och klippte ur. Ganska simpel, några dekorationer. Ska inte vara för mycket tycker jag. Blommorna längst ner var alla vita men jag målade dem med lila promarker, två drog jag några extra gånger med pennan så de ska skifta lite nyanser. En liten lila sten får pryda blomman mitt. Är väldigt nöjd.